nieuws

Scholieren sporten €7000 euro bijelkaar

ROTTERDAM - Het Einstein Lyceum uit Hoogvliet heeft zevenduizend euro bij elkaar gelopen voor Ferenc Vermaas. De 12 jarige Ferenc Vermaas lijdt sinds 2005 aan een ernstige vorm van kinderkanker.
Omdat er in Nederland geen behandelingen meer mogelijk zijn, verblijft hij regelmatig in Duitsland. De kosten voor de behandelingen worden momenteel niet of nauwelijks vergoed. De stichting Vermaas probeert daarom zoveel mogelijk geld binnen te halen voor de behandelingen en onderzoek.
Ferenc is een fanatiek voetballer en speelt bij het Zwijndrechtse VVGZ. Binnen zijn club zijn al diverse acties op touw gezet.
Sponsorloop
Sportleraar Vincent de Klerk van het Einstein Lyceum in Hoogvliet is de afgelopen weken bezig geweest om de kinderen te motiveren om zoveel mogelijk geld bij elkaar te lopen door het middel van een sponsorloop.
Geweldige opbrengst
Donderdag kreeg de stichting Vermaas een cheque van zevenduizend euro. "Een geweldig opbrengst,"zegt de stichting: "Vooral omdat de kinderen Ferenc eigenlijk alleen maar kennen van verhalen."