nieuws

Tweeling haalt gymnasium in vier jaar

ROTTERDAM - Terry en Noeri Huisman uit Nieuw-Lekkerland zijn 16 jaar oud, maar ze kunnen nu al naar de universiteit. Het zes jaar durende gymnasium op het Willem de Zwijgercollege in Papendrecht deden ze in vier jaar. Gisteren zijn ze geslaagd.
Toch gezakt?
Het verlossende telefoontje leek niet echt een verrassing te worden, maar toch zat Terry nog wel even in de rats, toen zijn broer de telefoon opnam en vrij snel weer oplegde.
"Sorry, je hoeft niet meer aan de telefoon te komen", was de boodschap die Noeri voor hem had. "Toen dacht ik echt even dat ik het niet gehaald had, maar toen bleek dat mijn broer het gesprek voor mij ook maar even afgehandeld had."
Tienen halen
Veel spanning was er tijdens de opleiding niet. Noeri bleek zich tijdens de lessen steeds vaker te vervelen, omdat hij de lesstof na 1 keer lezen al beheerste. Terry stelde zich als uitdaging om overal een tien voor te halen. En dat lukte in het tweede jaar vier keer.
De school stelde voor om het derde jaar over te slaan. Maar ook het vierde jaar was niet echt een uitdaging voor de twee broers. Als ze de benodigde tentamens van het vijfde jaar zouden doen, konden ze meteen door naar het examenjaar.
Vakantie
Terry en Noeri hebben veel zin in hun studie. Terry gaat biologie studeren en Noeri informatica. Hoewel ze allebei in Utrecht gaan studeren, zullen ze niet meer elke les naast elkaar in de bankjes zitten.
"Dat is wel even wennen, want nu kon ik altijd aan Terry vragen wat het huiswerk ook alweer was", zegt Noeri. "Maar het is wel goed voor de afwisseling", vult Terry aan. Over de vakantie zijn ze ook eensgezind: "We gaan zoveel mogelijk niks doen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl