nieuws

Anna Elis de Jong in Live uit Lloyd

ROTTERDAM - Anna Elis de Jong startte haar muzikale carrière in Rotterdam waar ze aan het conservatorium jazz studeerde. Als kind speelde ze vooral klassiek piano. Al snel verdiepte ze zich in vooral de Brazilaanse muziek en reisde daar veel naartoe om te spelen. Verder tourde ze ondermeer in Italie, Korea, Spanje, Frankrijk, Duitsland.
Sinds 12 jaar is zij werkzaam als docent hoofdvak piano Braziliaans aan het Rotterdams Conservatorium, waar zij tevens de functie van coördinator heeft. In die hoedanigheid organiseert zij veel projecten met musici uit Brazilie.
In 2011 heeft zij in Brazilië het eerste deel van haar cd “Stages of Being” opgenomen met Nelson Faria, Ney Conçeicão en Rafael Barata en daarna het tweede deel met topmusici uit Europa zoals Ed Verhoeff, Maciej Domaradzki, Michalis Cholevas, Udo Demandt en Miguel Hisroshi Garcia.
Op deze cd profileert Anna Elis zich niet alleen als een veelzijdig pianiste maar met name ook als componist en arrangeur. Zondag 16 juni speelt ze met band in het Auditorium van het EMC in Rotterdam, aanvang 15 uur, en op 28 juni speelt Anna Elis in Hotel New York in Rotterdam bij de start van North Sea Round Town.

Bezetting in Live uit Lloyd:

Anna Elis de Jong - piano, composities
Ed Verhoeff - gitaar
Udo Demandt - drums
Ruven Ruppik - percussie
Maciej Domaradzki - bas
Marina Liontou - ud (Turkse luit)