nieuws

Dordt steekt 12 miljoen in parkeergarage Kromhout

parkeergarage
parkeergarage
ROTTERDAM - Burgemeester en wethouders van Dordrecht vragen de gemeenteraad twaalf miljoen euro uit te trekken voor een nieuwe parkeergarage, aan het Kromhout.
In die ondergrondse parking moeten 250 openbare plaatsen komen en eigen plekken voor de 69 appartementen, die er boven gebouwd worden. De bouwplannen zijn door de economische crisis vertraagd, maar er zijn nu wel financiële afspraken gemaakt.
Voor het openbare gedeelte van de parkeergarage betaalt de gemeente Dordrecht aan de bouwer ruim 11, 7 miljoen euro. Dat geld komt uit een speciale spaarpot; de zogeheten Egalisatiereserve Parkeervoorzieningen. De Dordtse gemeenteraad moet dat voorstel nog wel goedkeuren.
Oostkant
De garage aan het Kromhout is nodig, omdat er een tekort aan parkeerplaatsen is aan de oostkant van de Dordtse binnenstad. Onder meer bezoekers van het verbouwde en vergrote Dordrechts Museum parkeren aan die kant van de stad, terwijl de grote parkeergarages slechts te bereiken zijn via de westkant.
Als de bouw van filmhuis The Movies, aan de Nieuwstraat, en de verbouwing van Het Hof klaar zijn, wordt een nog grotere parkeerdruk voorzien in het oostelijk deel van Dordrecht. Wanneer de bouw van de nieuwe garage aan het Kromhout begint is (nog) niet duidelijk.