nieuws

'Univar Zwijndrecht sloeg chemische stoffen onveilig op'

univar
univar
ROTTERDAM - De Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid heeft het bedrijf Univar uit Zwijndrecht op de vingers getikt wegens het onveilig opslaan van chemische stoffen. Univar is een handelaar in chemische stoffen.
Eerder werd tijdens een controle duidelijk dat het schuimvormend middel dat het bedrijf gebruikt voor de blusinstallatie niet voldoet.
Met Univar werd daarom afgesproken dat ze de loodsen met gevaarlijke stoffen zouden leegruimen. Om direct in te grijpen in geval van een calamiteit werd ook de afspraak gemaakt dat er constant brandwachten aanwezig zouden zijn.
Maar bij een onverwachte inspectie donderdagavond bleken deze brandwachten niet aanwezig. Ook stonden er nog steeds brandbare stoffen in de loods. Na deze constatering heeft het bedrijf direct maatregelen getroffen en dezelfde avond nog brandwachten ingezet.
Naar aanleiding van deze inspectie krijgt Univar een proces verbaal. De verantwoordelijk wethouder van Zwijndrecht en de OZHZ gaan in gesprek met de directie van het bedrijf om herhaling in de toekomst te voorkomen.