nieuws

Nieuw groen langs A13 slaat maar mondjesmaat aan

© Arjen Jan Stada
ROTTERDAM - Een deel van het nieuw aangeplante groen langs de drukke snelweg A13 in Rotterdam-Overschie is niet aangeslagen dit voorjaar.
Begin dit jaar begon de dienst Stadsbeheer in opdracht van de deelgemeente met de aanplant van heesters en bomen om de geluidsschermen voor de bewoners aan het zicht te onttrekken. Veel huizen grenzen direct aan het langsrazende verkeer.
Maar naar nu blijkt moet een deel van die nieuwe aanplant als verloren worden beschouwd. Na de zomer gaat de dienst herplanten.
Uiteindelijk moeten alle plantvakken aan de Parallelstraat en Oost-Sidelinge er groen uit gaat zien. De bomen groeien tot een hoogte van vijf meter. Het gaat om sleedoorns, meidoorns, hazelaars en krentenbomen.
De aanplant van het nieuwe groen langs de geluidsschermen maakt deel uit van het Actieprogramma Milieu Overschie. Door subsidie te geven voor groene daken, een stiller wegdek aan te leggen en het Kleinpolderplein aan te pakken, hoopt de deelgemeente de leefbaarheid in de wijk te vergroten.