nieuws

Examendief wil omstreden advocaat Enait

enait
enait
ROTTERDAM - Een van de verdachten die vastzit voor het stelen van examens, Kamal el B. uit Maassluis, wil in zee met de omstreden advocaat Mohammed Enait (foto). Dat meldt het AD.
De 19-jarige leerling van het Ibn Ghaldoun wordt verdacht betrokken te zijn bij de roof van 24 examens.
De islamitische advocaat Enait kwam in het verleden in opspraak omdat hij in de rechtszaal weigert op te staan voor rechters. Ook haalde hij het nieuws al eens omdat hij vrouwen geen hand geeft.
Stratmann
Recent verdedigde Enait korte tijd een van de daders van de beruchte zaak rond juwelier-Stratmann, de ondernemer die in Den Haag werd doodgeschoten bij een roofoverval. Hij studeerde van 2002 tot 2008 aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.
Onderzoek naar kluizen
De Onderwijsinspectie moet bij een onderzoek naar de examenfraude, ook de veiligheid van schoolkluizen en bewaarkamers bekijken. Dat zegt de VO-raad in een gesprek met NU.nl: "Dit moet in kaart gebracht worden om herhaling te voorkomen. En waar nodig zul je de beveiliging aan moeten passen," zegt de belangenvereniging voor het voortgezet onderwijs.
Heling
Het is nog onduidelijk welke straffen de drie opgepakte leerlingen riskeren. Hetzelfde geldt voor leerlingen die zeggen dat ze gestolen examens in hun bezit hebben gehad. Op heling staat een maximumstraf van 4 jaar, voor diefstallen kan de strafmaat oplopen tot 6 jaar.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl