nieuws

Ahoy één grote gymzaal tijdens NK turnen

ROTTERDAM - De Nederlandse Kampioenschappen van bijna alle gymsporten vinden dit weekend in de Rotterdamse Ahoy plaats tijdens de ‘Fantastic Gymnastics NK 2013’.
Het Rotterdamse Ahoy-complex is dit weekend even de grootste gymzaal van Europa.
Want het vormt het decor voor de Nederlandse Kampioenschappen turnen voor dames & heren, trampolinespringen, ritmische gymnastiek, acrogym, jazzdans, streetdance en het NK toestellen rhönradturnen.
Epke Zonderland
Op zaterdag zijn de voorrondes en op zondag de wedstrijden. Dan zal ook Epke Zonderland zijn opwachting in het sportpaleis maken, hij is met zijn voorbereidingen bezig voor het grote WK turnen dat in september zal plaatsvinden in Antwerpen.
Freerun
Nieuw tijdens ‘Fantastic Gymnastics NK 2013’ is het freerunnen. Een demonstratie sport waarbij honderden topatleten uit binnen- en buitenland deze spectaculare urban sport komen demonstreren. Het is de bedoeling dat de freerunners zo snel mogelijk en weg banen over obstakels: muren, daken en railings.
Steeds meer gymclubs bieden deze sport aan en sinds kort kunnen docenten ook via de Koninklijke Nederlandse Gymanstiek Unie een speciale opleiding tot instructeur volgen.