nieuws

Geblesseerde Deurloo valt buiten de prijzen op NK

ROTTERDAM - Vorig jaar werd hij nog Nederlands kampioen op de meerkamp, maar zaterdagmiddag had turner Bart Deurloo minder succes. De gymnast uit Ridderkerk viel vanwege een knieblessure buiten de prijzen in Ahoy.
'Helaas heb ik nu een blessure aan mijn knie, als ik alles had mogen doen had ik goede kans gehad om te winnen.' Maarliefst twee onderdelen (vloer en sprong) liet de meerkamper schieten. Op de disciplines ringen, brug en rek maakte Deurloo geen afsprong, om zo zijn knie niet te belasten. Ondanks het overslaan van de afsprong boekte de tuner prima resultaten. Zo werd hij bijvoorbeeld tweede op het onderdeel ringen.
'Ik ben goed op weg. Met mijn knieblessure gaat het ook al wat beter, maar ik heb geen zin om mij te haasten.' Deurloo mikt namelijk op het WK turnen in Antwerpen, dat in oktober op het programma staat. 'Het gaat nu super, het is wachten tot de knie over is.'
Casimir Schmidt (17) kroonde zich tot de nieuwe Nederlands kampioen op de meerkamp. De turner van PAX Haarlemmermeer kwam tot een puntentotaal van 84,200.