nieuws

PKC plaatst zich ook voor veldfinale

korfbal
korfbal
ROTTERDAM - Na de eerdere titel in de zaal is PKC ook hard op weg om de beste ploeg op het veld te worden. Zaterdagmiddag won de ploeg van trainers Jan de Jager en Ben Crum met 23-20 van Koog Zaandijk en is daardoor verzekerd van de finale.
In die eindstrijd om de veldtitel treft PKC Blauw-Wit uit Amsterdam. Tegen Koog Zaandijk startte de Papendrechtse ploeg prima, maar de al snel bereikte 3-1 voorsprong werd vervolgens weggegeven. Na een kwartier spelen stond het 5-6. Toch stelde de zaalkampioen nog voor rust orde op zaken. Beide ploegen gingen aan de thee met een 11-9 tussenstand.
Na de onderbreking kwam PKC nauwelijks meer in de problemen en plaatste zich zodoende voor de finale van de veldcompetitie. PKC werd eerder dit seizoen al landskampioen in de zaal. Toen versloegen de Papendrechters in Ahoy Fortuna.
Het veldseizoen verliep al net zo goed voor PKC. Zo eindigden ze als eerste in de ereklasse B, waardoor in de halve finale de nummer twee uit de andere poule geloot werd. De finale van de play-offs is volgende week zaterdag op het terrein van DeetosSnel/Volhuis.