nieuws

Jong Oranje niet naar finale jeugd EK

Stefan de Vrij
Stefan de Vrij
ROTTERDAM - Jong Oranje is er niet in geslaagd de finale van het jeugd EK in Israël te bereiken. De ploeg van bondscoach Cor Pot moest in de halve eindstrijd het onderspit delven tegen de leeftijdsgenoten van Italië: 1-0. Feyenoord-aanvoerder Stefan de Vrij (foto) viel in de tweede helft geblesseerd uit bij Nederland.
Naast de 21-jarige De Vrij begon ook Bruno Martins Indi in de basis. De andere centrale verdediger van Feyenoord maakte de negentig minuten vol. Hij kon niet voorkomen dat Fabio Borini ruim tien minuten voor tijd het enige doelpunt van de wedstrijd voor zijn rekening nam. De Italiaanse aanvaller van Liverpool profiteerde van een fout van FC Utrecht-verdediger Mike van der Hoorn, die als vervanger van De Vrij nog geen vijf minuten in het veld stond.
Ondanks het verlies was Jong Oranje de gehele wedstrijd de beste ploeg. Met name in de eerste helft hadden de jonge Nederlanders toe moeten slaan. Vooral in de persoon van Adam Maher kreeg het twee goede mogelijkheden, maar de smaakmaker van AZ zag zijn vrije trappen op de paal en net naast het doel van Jong Italië belanden. In de slotfase zorgde oud-Feyenoorder Leroy Fer nog voor de nodige dreiging, maar gescoord werd er niet meer.
De overige Feyenoord-spelers Jordy Clasie, Kelvin Leerdam en Tonny Vilhena bleven de gehele wedstrijd op de bank. Voormalig Sparta-middenvelder Kevin Strootman uit Ridderkerk kwam wel het volledige duel in actie. Als aanvoerder van Jong Oranje kon hij tegen de Italianen echter geen potten breken in Petah Tikva.
De finale van het toernooi gaat tussen Jong Italië en Jong Spanje, dat eerder op de avond in de andere halve finale afrekende met het Noorwegen van Feyenoord-talent Harmeet Singh, die overigens niet in actie kwam voor zijn land.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl