Manu Chao bouwt feestje in Rotterdam

Tienduizenden muziekliefhebbers stroomden zaterdag het Rotterdamse Hofplein op om folkzanger Manu Chao te zien optreden. De Frans-Spaanse artiest genoot zichtbaar van het enthousiasme van zijn publiek. ''Het was een hele goede ervaring,'' zei hij na het optreden.

De legendarische zanger trad op met zijn nieuwe groep La Ventura. Regelmatig galmde zijn oerkreet over het plein: ''You crazy Rotterdam!'' Volgens de organisatie van Rotterdam Unlimited stond Chao op het podium tegenover 55.000 mensen.

''Ik hoop Rotterdam tevreden was. Wij in elk geval wel,'' vertelde de zanger van nummers als Me gustas tú en Clandestino. De meeste toeschouwers leken zaterdag in elk geval dolenthousiast: ''Het was schitterend om te zien,'' zei Chao.

Actievoerders

Een deel van het publiek toonde zich erg strijdlustig. Sympathisanten van actievoerders in het Turkse Istanbul rolden spandoeken uit met teksten als 'Verzet'. In Turkije demonstreren duizenden burgers tegen de autoritaire regeerstijl van premier Recep Tayyip Erdogan.

De actievoerders krijgen steun van de Franse zanger. Chao: ''Wat gebeurt in Turkije is heel belangrijk. We steunen de activisten daar en ik was blij om te zien dat veel mensen de activisten steunen.''

Deel dit artikel: