nieuws

Asaf Avidan sluit Rotterdam Unlimited af

ROTTERDAM - Ongeveer 900.000 mensen hebben volgens de organisatie de afgelopen dagen een bezoek gebracht aan Rotterdam Unlimited. Hoogtepunt was een optreden van de Franse-Spaanse zanger Manu Chao. Daar kwamen zaterdag 55.000 mensen op af.

Het festival Rotterdam Unlimited is zondagavond afgesloten met een optreden van de zanger Asaf Avidan. De Israelische artiest Avidan gaf z'n show op een tijdelijk podium op de Hofplein-fontein.
Hoogtepunt van het festival is het optreden van Frans-Spaanse zanger Manu Chao. De legendarische artiest trad zaterdagavond op met zijn nieuwe groep La Ventura. Regelmatig galmde zijn oerkreet over het plein: ''You crazy Rotterdam!'' Volgens de organisatie van Rotterdam Unlimited stond Chao op het podium tegenover 55.000 mensen.

Zomercarnaval en Dunya

Rotterdam Unlimited is sinds dinsdag aan de gang. Het nieuwe festival is een combinatie van het oude Zomercarnaval en het Dunya Festival. Organisator Guus Dutrieux is tevreden over de eerste editie. Wel wil hij dat het gevoel van het Dunya Festival bij de volgende editie beter naar voren komt.
Dit festival is verplaatst van het park rondom de Euromast naar de omgeving van de Coolsingel en het Hofplein.
Foto: Optreden van Manu Chao op Rotterdam Unlimited 2013