nieuws

Vijf frauderende scholieren geven zich aan

ROTTERDAM - Vijf eindexamenkandidaten van Rotterdamse scholen zeggen vooraf examens te hebben ingezien die zij via andere kanalen kregen na de diefstal van ruim twintig examens op de Ibn Ghaldounschool.
Dat heeft de verenigde schoolbesturen Rotterdam maandag bekendgemaakt. De frauderende leerlingen zijn de afgelopen dagen tot inkeer gekomen en hebben hun fraude meegedeeld aan hun rectoren.
Landelijke cijfers volgen
Staatssecretaris Dekker maakt in de loop van de middag bekend hoeveel leerlingen er in heel Nederland precies van de zogeheten inkeerregeling gebruik hebben gemaakt.
Wie zichzelf voor afgelopen vrijdag 18 uur aangaf, mag het examen alsnog overdoen. Leerlingen van wie nu blijkt dat ze aan de fraude hebben meegedaan, zijn automatisch gezakt.
'Nog 20 dossiers'
Ondertussen zijn op de Rotterdamse scholen ook nog 20 dossiers in onderzoek. ''Het is nog lang niet zeker dat ook die scholieren op een of andere manier examens vooraf hebben ingezien, maar de cijferlijst gaf wel aanleiding om ze onder het vergrootglas te leggen'', aldus de woordvoerster.
De verenigde schoolbesturen Rotterdam bestaat uit 14 schoolbesturen met in totaal 75 schoollocaties. Op welke scholen de frauderende leerlingen naast Ibn Ghaldoun nog meer zitten wil de organisatie niet zeggen. Dat zou imagoschade voor de scholen tot gevolg kunnen hebben, terwijl het om individuele keuzes van leerlingen gaat.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl