nieuws

Sliedrecht bezuinigt pas in 2015

sliedrecht
sliedrecht
ROTTERDAM - Inwoners van Sliedrecht krijgen volgend jaar nog niet te maken met de geplande bezuinigingen van de gemeente. Dat komt door een flinke financiële meevaller.
De onroerende-zaakbelasting (OZB) zou volgend jaar drie procent omhoog gaan en er zou worden bezuinigd op subsidies en onderhoud van de openbare ruimte. Dat gebeurt nu allemaal pas vanaf 2015, melden burgemeester en wethouders van Sliedrecht in de zogenoemde Kadernota. Dat is een brief aan de gemeenteraad die vooruitloopt op de begroting.
Alle gemeenten krijgen in 2014 meer geld uit Den Haag, voor Sliedrecht is dat 580.000 euro. Wethouder Hans Tanis: "Daar had niemand rekening mee gehouden. Wij hadden, net als alle andere gemeenten, immers rekening gehouden met een tegenvaller." Die was voor Sliedrecht berekend op acht ton.".
Miljoen tekort
Al te blij moeten de Sliedrechters niet zijn, zegt Tanis. Na 2014 gaat het afgesproken bezuinigingspakket gewoon door, want in 2015 is er nog een begrotingstekort van een miljoen.
In de Kadernota staat ook dat burgemeester en wethouders 204.000 euro willen besteden aan nieuwe onderwerpen, waaronder uitbreiding van de sportaccommodaties.