nieuws

De lynx in Chris Natuurlijk van 22 juni

lynxark
lynxark
ROTTERDAM - De lynx, buren en boeren in Chris Natuurlijk van 22 juniAfbeelding: Jeroen Helmer Ark Natuurontwikkeling
De lynx daarover gaat het op 22 juni in De Delta, wilder dan je denkt. De serie wordt door Chris Natuurlijk gemaakt in samenwerking met ARK Natuurontwikkeling. Het gaat over wilde dieren die soms dichterbij wonen dan je denkt of die op het punt staan de regio te betreden. Tijdens een wandeling door de duinen van Voorne hoort Chris Natuurlijk waarom de lynx zou heel goed kunnen leven in de duinen voor onze kust.
De in Zwijndrecht wonende schrijver Mohammed Benzakour (1972) vertelt in Chris Natuurlijk over zijn liefde voor de natuur. Als kind ging hij naar de Biesbosch om er gedichten te lezen. Hij was een tijdlang lijstduwer voor de Partij voor de Dieren. Zaterdag 22 juni leest hij in Chris Natuurlijk een wilde dierencolumn voor over de lynx.
WIN EEN SAFARI DOOR JE EIGEN REGIO!
'De Delta, wilder dan je denkt', zit boordevol informatie over interessante diersoorten. Tijdens de serie kun je meedoen aan een prijsvraag, waarmee een safari door de regio is te winnen! Vul de volgende slagzin aan en stuur deze op naar info@ark.eu
Met alle recente voedselschandalen in het achterhoofd, willen steeds meer mensen weten waar hun eten vandaan komt. Op 22 en 23 juni krijgt iedereen de kans om Lekker naar de boer te gaan, de open dagen van biologische boeren en tuinders. Chris Natuurlijk gaat vast kijken bij Hoeve Ackerdijk in Schipluiden waar de koeien genieten van het groene gras in de wei.
"Buren. Iedereen heeft ze. Maar hoe goed ken je de mensen aan de andere kant van de muur?" Dat zijn de eerste regels op de achterflap van het nieuwe boek van Daphne Huisden (1988). Over de buren in haar tweede roman Dit blijft tussen ons, vertelt de Rotterdamse schrijfster op 22 juni in Chris Natuurlijk.
Over Chris Natuurlijk!
Waar hoor je over mooie parken, goede boeken, of leuke wandelingen? Wat is de beste plek om duurzaam te dansen? Festivals, evenementen, lezingen en tentoonstellingen. Je hoort er meer van bij Chris Natuurlijk!

Elke zaterdag van 08.00 tot 09.00 op 93.4 Radio Rijnmondhttp://www.benzakour.nl/

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl