nieuws

Tomasson nieuwe trainer van Excelsior

JD-Tomasson
JD-Tomasson
ROTTERDAM - Jon Dahl Tomasson is de nieuwe hoofdtrainer van Excelsior. De Deen volgt bij de Kralingse club Leon Vlemmings op, die twee weken geleden na één jaar alweer vertrok. Tomasson was de afgelopen twee seizoenen assistent-trainer op Woudestein. In zijn eerste jaar onder John Lammers, vorig seizoen onder Vlemmings.
Als speler maakte Tomasson onder andere furore bij Feyenoord. Met de Rotterdamse club werd hij in 1999 landskampioen, in 2002 veroverde de Deen de UEFA Cup met de stadionclub. Vervolgens verkaste de oud-speler van Koge BK, SC Heerenveen en Newcastle United naar het Italiaanse AC Milan, waar hij drie jaar speelde en onder andere de Champions League won.
Via het Duitse VFB Stuttgart en het Spaanse Villarreal keerde Tomasson in 2008 terug bij Feyenoord. Door blessureleed kwam hij echter nauwelijks in actie, waarna hij in 2011 een punt zette achter zijn actieve loopbaan. Excelsior voegde hem vervolgens toe aan de technische staf.
Na twee jaar als assistent gefungeerd te hebben, wordt Tomasson, die zijn trainerspapieren in thuisland Denemarken haalde, nu hoofdtrainer van Excelsior. Hij tekent voor twee seizoenen. André Hoekstra wordt zijn assistent.