nieuws

Actievoerders 'sluiten' Ibn Ghaldounschool +VIDEO

ROTTERDAM - Actievoerders hebben kettingsloten om de hekken van de Ibn Ghaldounschool in Rotterdam gehangen.
Maandag bleek dat de examenfraude nog groter is dan gedacht: er zijn voor zover bekend 27 eindexamens gestolen uit de school. De leerlingen van de in opspraak geraakte school begonnen maandag aan het opnieuw maken van de eindexamens die zijn gestolen.
Kettingslot
De actievoerders zijn supporters van de groep Identitair Verzet. ''Met deze actie voeren wij de taak van de gemeente en de overheid uit: deze school moet achter slot en grendel'', zegt Peter de Graaf van de actiegroep.
Nadat een beheerder van de school een spandoek op het hek van de school verwijderde, gingen de leerlingen via de achterkant naar binnen.
Vervolgacties
De actiegroep laat weten dat deze actie de eerste is in een reeks. De Graaf steunt de actie en hoopt dat vervolgacties ''geweldloos en binnen de wet blijven''. Identitair Verzet is van mening dat de leerlingen geen recht hebben om opnieuw examens te maken. Dinsdagavond liet de groep desondanks weten de acties te zullen opschorten tot na de examens.
De landelijke groep verzet zich tegen ''de toenemende immigratie en islamisering, maar bovenal vóór behoud van de Nederlandse identiteit'', zo stelt ze op de website.
Cameramannen aangevallen
Rond de school hebben zich net als de afgelopen dagen veel journalisten verzameld. Een van de leerlingen van de school kreeg rond 8 uur ruzie met een journalist. Hij liep door maar keerde kort daarna terug om een cameraman aan te vallen.
Hij sloeg de cameraman, die daardoor een snee in zijn gezicht opliep. De man heeft aangifte bij de politie gedaan van mishandeling. Ook een andere cameraman werd belaagd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl