nieuws

Staatssecretaris deze week naar Ibn Ghaldoun

ibn
ibn
ROTTERDAM - Staatssecretaris Dekker van Onderwijs bezoekt nog deze week de Ibn Ghaldoun-school in Rotterdam. Er wordt volgens hem veel over de school gesproken, maar hij wil ook mét de
school om de tafel.
De school is de spil in de grootste examenfraude ooit. Er werden 27 examens uit de kluis gestolen. Deze week doen alle eindexamenleerlingen hun examens opnieuw.
Eerder dinsdagavond zei de staatssecretaris dat hij er nog niet aan toe is om de Rotterdamse school Ibn Ghaldoun te sluiten. Hij wil niet op de zaken vooruit lopen en wacht een goed en gedegen onderzoek af, zei hij in de Tweede Kamer. ,,Als we uitspraken doen over een bestuur, dan wil ik die goed doen, gefundeerd''. Ook wil Dekker dat de herexamens deze week centraal staan. ,,Die wil ik achter de rug hebben.''
Weinig mogelijkheden
PvdA en PVV riepen eerder de Ibn Ghaldounschool op om te sluiten. De staatssecretaris heeft daar overigens maar weinig mogelijkheden voor. Hij kan alleen ingrijpen bij financiële problemen of als een school zeer zwak is. Een wet om in te grijpen bij wanbestuur is nog niet door de Kamer. Een andere optie om de Ibn Ghaldoun te laten sluiten, is het intrekken van de examenlicentie. ,,Maar dan moet je ook echt aantonen dat er iets mis is'', zei de staatssecretaris.
Bovenop het onderzoek
Het onderzoek is naar verwachting na de zomer klaar. Dekker zei in de Kamer dat hij niet gaat zitten wachten op het eindrapport, maar dat hij bovenop het onderzoek zit. Mocht er iets naar voren komen dat echt niet in de haak is, dan gaat hij om de tafel met het schoolbestuur.