nieuws

Politie lost schoten in Zwijndrecht

Politie Rotterdam Fotografie Roald Sekeris
Politie Rotterdam Fotografie Roald Sekeris
ROTTERDAM - De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag schoten gelost in de buurt van de A16 bij Zwijndrecht. Daarbij is een 30-jarige automobilist gewond geraakt. Een van de kogels raakte de auto waardoor de bestuurder splinters in zijn gezicht kreeg.

Agenten van de eenheid Rotterdam gaven rond twee uur op de A16 ter hoogte van Zwijndrecht de bestuurder van een bestelbusje een stopteken voor een routinecontrole. In het busje bleken dat naast de bestuurder en een passagier zich in de laadruimte nog twee mannen én twee motorfietsen bevonden.
Het viertal gedroeg zich onrustig en nerveus waarop de twee agenten de assistentie van collega’s vroegen. Nadat de bestuurder op verzoek van de agenten was uitgestapt, schoot één van de inzittenden vanuit de laadruimte naar voren en nam op de bestuurdersstoel plaats.
Twee agenten vermoedden dat de man wilde wegrijden en grepen hem door de geopende deur vast, waarbij een worsteling ontstond. Eén van deze agenten gebruikte pepperspray om de man onder controle te krijgen, maar de verdachte wist de bestelbus toch te starten en weg te rijden, waarbij hij de twee agenten meesleurde.
Eén van de andere agenten trok daarop zijn vuurwapen en loste enkele schoten. De bestuurder stopte de bestelbus, waarna alle mannen aangehouden konden worden.
De bestuurder werd aangehouden op verdenking van poging doodslag. De andere verdachten, twee Amsterdammers van 24 en 26 jaar en een 24-jarige man zonder vaste woonplaats, werden aangehouden op verdenking van heling van de motorfietsen.
Alle verdachten zitten nog vast. De politie heeft de zaak en het schietincident in onderzoek.