nieuws

Nu Discussie: Neemt u genoegen met minder?

Een goedkopere telefoon voldoet ook als je wilt bellen
Een goedkopere telefoon voldoet ook als je wilt bellen
ROTTERDAM - Uit onderzoek dat vandaag bekend gemaakt is, blijkt dat 34 procent van de Nederlanders uit eigen beweging soberder is gaan leven. We zijn in vergelijking met een aantal jaren geleden een stuk minder materialistischer. We vinden dure spullen minder belangrijk.
En we hoeven spullen ook niet meer zelf te bezitten. In plaats daarvan delen we steeds meer met elkaar. En nemen we genoegen met minder. We consuminderen.
Ik wil met u praten over dat op eigen initiatief soberder leven. Doet u dat? Hecht u minder waarde aan het zelf hebben van dure spullen, en probeert u daar waar kan die spullen te lenen of met een groepje vrienden of buurtgenoten aan te schaffen?
Zijn er van dergelijke initiatieven bij u in de buurt of wilt u iets dergelijks opstarten?
Leidt u een soberder leven dan voorheen? Hoe ziet dat eruit? Wat doet u niet meer wat u vroeger wel deed? Doet u het anders, slimmer, goedkoper? Wat laat u voortaan en wat doet u nog wel?
Praat tussen 18-19 uur mee op Radio Rijnmond: Bel 010 - 436 44 36, of CHAT mee hieronder.

Rijnmond Nu. Word bijgepraat over het nieuws om de hoek, maar ook over binnen- en buitenlandse kwesties. Met verslaggevers in de regio en correspondenten uit de hele wereld. Een nieuwsquiz, de Dag van Toen en discussie! Rijnmond Nu: iedere werkdag tussen 16.00 en 19.00