nieuws

Dierenbescherming: exoten horen niet bij mensen thuis

ROTTERDAM - De 30-jarige Rotterdammer die vijf Dingo's in zijn dierenwinkel van de honger liet omkomen, zet zijn handel gewoon voort op internet. Op Facebook biedt hij opnieuw exotische dieren aan.
De politie trof op 6 juni in zijn winkel aan de Uitweg in Rotterdam-Noord 140 dode dieren aan. Een onbekend aantal was omgekomen van honger en van dorst. De dierenhandelaar zegt dat dat al tijdens het transport is gebeurd. De politie verdenkt de man van het onthouden van zorg aan dieren, valsheid in geschrifte en het uiten van bedreigingen.

enige exemplaar

Op zijn Facebook-pagina biedt de verdachte opnieuw exotische dieren aan als de Civetkat, vleermuizen en ook het uit Afrika afkomstige Steppeslurfhondje. Tot voor een jaar geleden was het enige exemplaar van dat dier in heel Europa te vinden in de diergaarde Blijdorp. De 30-jarige Rotterdammer vraagt voor een Civetkat 250 euro.

totaal handelsverbod

Rinus Hitzert van Dierenbescherming Rijnmond vindt het ongelofelijk dat de man, terwijl hij nog verdacht is van het onthouden van zorg aan dieren, zijn handel op internet alweer voort kan zetten. "Deze man zou nooit meer mogen handelen", aldus Hitzert. "Maar het belangrijkste is dat er vraag naar is. Ik ben voorstander van een totaal verbod op de handel in dit soort dieren, want die horen niet in een kooitje bij mensen thuis. Na een paar maanden komen de eigenaren erachter dat het toch niet is wat ze ervan gedacht hadden en dan worden ze gedumpt."