nieuws

Allah-Las in Live uit Lloyd

ROTTERDAM - Vier Amerikaanse jongens uit Los Angeles met een gezamenlijke passie voor oude muziek op vinyl. Zo begon het kwartet Allah-Las een paar jaar geleden. De sixtiesmuziek verkochten ze in de beroemde platenzaak Amoeba Records in Los Angeles. "Waarom gaan we zelf niet zulke muziek spelen?", en zo geschiedde.
Allah-Las (USA) vond in de Amerikaanse retro-soulman Nick Waterhouse dé ideale producer. Gezamenlijk werkten ze aan het dubuutalbum Allah-Las, een muzikale tijdmachine die je terugbrengt in de jaren zestig. November 2012 verscheen de debuutplaat.
Nederlandse bands als The Outsiders en Q65 klinken door in de muziek van Allah-Las, maar ook veel psychedelische sixtiesbands leveren inspriratie op. Wally Tax is een held voor het viertal dat zaterdag 22 juni 2013 op het nieuwe festival Best Kept Secret speelt, in de Beekse Bergen! Fans en liefhebbers van oude sixtiesklanken hebben pech, het nieuwe evenement is uitverkocht!
Allah-Las bezocht half mei de studio van Live uit Lloyd tijdens een kort promotiebezoek aan Nederland en voor een uitverkochte gig in Melkweg 020. In Live uit Lloyd speelt Allah-Las vier songs van de debuutplaat én een nagelnieuw lied: I Had it All.

Allah-Las is: Matthew Carreia (drums), Spancer Dunham (bas), Miles Michaud (vocals, gitaar) en Pedrum Siadatian (gitaar)