nieuws

Halfuurtje Koninginnedag in Hellevoetsluis

ROTTERDAM - Hellevoetsluis maakt zich op voor het koningsbezoek. Morgenmiddag zullen Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima hun opwachting maken op de kade van Droogdok Jan Blanken waar ze begroet worden door de burgemeesters van de vijf gemeenten op Voorne- Putten.

Daarna gaat het koninklijk paar aan boord van de voormalige mijnenjager MS Bernisse en is er een korte vaartocht naar de Koopvaardijhaven.

Vrijdag versieren
Donderdag werd in de vesting vooral de buitenruimte netjes gemaakt. Van feestelijke versieringen in de vesting is nog weinig te zien. De verwachting is dat vrijdagochtend winkeliers en bewoners de vesting een beetje oranje zullen kleuren.

Brug open
Voor de havenmeester van Hellevoetsluis Birgit Corniet is het een bijzondere dag. "Ik draai de brug open zodat de MS Bernisse er door kan. Daarop staan dan Willem Alexander en Maxima. Dat is uniek, dat maak je niet vaak mee."
RTV Rijnmond is vrijdag natuurlijk bij het Koningsbezoek; de hele middag met radio, internet en om 14.50 uur een extra nieuwsuitzending op tv. Vanaf half zes zendt TV Rijnmond een samenvatting uit van het bezoek.