nieuws

Hofpoorttoren 24 uur lang verticale stad

ROTTERDAM - Het voormalige kantoor van Shell aan het Hofplein is vanaf vrijdagmiddag 24 uur lang een verticale stad. In 19 leegstaande verdiepingen kun je sporten, shoppen, dansen, slapen, eten en drinken. Het architectuurcentrum AIR, maakt van het gebouw de Rotterdamse blikvanger van de Dag van de Architectuur.

rest-aurant

De verticale stad volgt het ritme van de dag. Het begint om vijf uur met een vrijdagmiddagborrel. In het rest-aurant worden producten geserveerd van een biologische supermarkt die nog goed zijn, maar die normaal aan het eind van de dag worden weggegooid. Op een andere verdieping is een rollerdisco. Er is een theater en een bioscoop en er kan worden gesport op een echt grasveld.

camping

's Nachts kunnen bezoekers naar de camping-verdieping. Om zeven uur 's morgens kunnen ze met yoga wakker worden, waarna er om tien uur weer ontbijt kan worden gekocht. De organisatie heeft veel vrijwilligers ingezet om de bezoekersstromen in goede banen te leiden. In overleg met de brandweer is bepaald dat in totaal niet meer dan 1250 mensen tegelijkertijd in het gebouw aanwezig mogen zijn. Ook kunnen bepaalde verdiepingen tijdelijk vol zijn. De zes liften worden dan ook bediend door vrijwilligers die de toestroom per verdieping in goede banen moeten leiden.