nieuws

Koningspaar in Hellevoetsluis

ROTTERDAM - Koning Willem-Alexander en koningin Maxima zijn aangekomen in Hellevoetsluis. Het koningspaar maakt daar onder meer een vaartocht. Eerder waren Willem-Alexander en Maxima te gast bij de Brouwersdam, in Goes en in Zierikzee.
Duizenden handen
De kennismakingstournee eindigt vrijdagmiddag in Zoetermeer en Den Haag.
Het weer zit niet mee. Het regent vrijwel constant. Daardoor zijn bij de Brouwersdam bijvoorbeeld spelletjes voor de kinderen afgelast.
Sinds 28 mei heeft het koninklijk paar alle provincies van Nederland bezocht. Ze hebben daarbij tientallen kilometers te voet afgelegd, duizenden handen geschud en veel streekproducten en cadeau's mee naar huis gekregen.
Verwarde man
De politie heeft vrijdagmorgen vroeg in het Zeeuwse Grijpskerke een 22-jarige man aangehouden, die eerder bedreigingen had geuit in de richting van het koninklijk paar. Volgens de politie had hij donderdagmiddag opzettelijk een aanrijding veroorzaakt op een rotonde in Koudekerke. Bij het onderzoek sprak de politie met mensen uit zijn omgeving, die hun zorgen uitten over zijn geestelijke toestand. Hij zou zeer verward zijn.

Leve de Republiek

In Hellevoetsluis is republikein Eldert Vreeling van plan om zich vreedzaam te roeren met een kartonnen bord. Daarop heeft hij "Leve de Republiek" geschreven.
Foto 1: Willem-Alexander en Maxima bij de Brouwersdam
Foto 2: Beachclub Natural High, waar genodigden van het koninklijk paar lunchten
Foto 3 + 4: Het koninklijk paar, eerder in Zeeland
Foto 4: Het republikeins protest van Eldert Vreeling