nieuws

Gevonden egels voortaan naar Papendrecht

ROTTERDAM - Wie vanaf nu een ziek, zwak of gewond egeltje vindt kan daarmee terecht in Papendrecht. Daar opent binnenkort de gloednieuwe Egelopvang Zuid-Holland Zuid.
Voorheen werden gevonden egels in deze regio opgevangen bij de Vogelklas Karel Schot in Rotterdam. Met de honderden egeltjes die zij jaarlijks binnen kregen zat het daar vaak bomvol. En dus is gekozen voor het opzetten van een losse egelopvang. "Het voordeel is nu dat we onze aandacht echt puur op de egels kunnen richten. En dat hebben deze dieren ook echt nodig", aldus Hesther Trip, de beheerder van de nieuwe egelopvang.
De eerste egels zijn inmiddels al aardig gewend in het nieuwe opvangcentrum. Van de verhuizing naar Papendrecht zelf hebben de diertjes weinig gemerkt en met sommigen gaat het ook al dusdanig goed dat ze snel weer de natuur in kunnen.
Ook Hesther Trip is erg tevreden over het nieuwe onderkomen. "Het is hier groter, we hebben een speciale onderzoeksruimte en alles is puur gericht op egels. Het bevalt erg goed hier!"
Op 6 juli houdt de Egelopvang Zuid-Holland Zuid open huis. Dan wordt de nieuwe locatie ook officieel geopend.