nieuws

Darren Maatsen naar Ross County FC

Darren-Maatsen
Darren-Maatsen
ROTTERDAM - Darren Maatsen vervolgt zijn carrière in Schotland. De 22-jarige aanvaller, die de afgelopen twee seizoenen uitkwam voor Excelsior, gaat aan de slag bij Ross County FC. Bij de club die in het afgelopen seizoen als vijfde eindigde in de Schotse competitie werkte Maatsen eerder deze maand al een proefperiode af.
"Ik ben zeer blij met het vastleggen van Darren. Hij is een snelle en behendige speler die past bij onze manier van spelen," laat manager Derek Adams weten op het digitale thuis van Ross County FC. Maatsen is na Melvin de Leeuw de tweede Nederlandse aanwinst van de Schotten. De 25-jarige linksback werd vorig seizoen nog kampioen van de Jupiler League met Cambuur Leeuwarden.
Maatsen maakte in de zomer van 2011 de overstap van hoofdklasser Excelsior Maassluis naar Woudestein. Onder het bewind van toenmalig trainer John Lammers maakte hij in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord zijn debuut in het betaalde voetbal en ontpopte hij zich tot een vaste waarde. De buitenspeler wist in dat seizoen vijf keer het net te vinden.
In het voor Excelsior teleurstellend verlopen afgelopen seizoen kon Maatsen niet altijd op een basisplaats rekenen van de inmiddels vertrokken coach Leon Vlemmings. Hij kwam ook niet tot scoren.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl