nieuws

Chris Natuurlijk van 20 juli over de ree en vakantie

reeark
reeark
ROTTERDAM - Chris Natuurlijk van 20 juli gaat over de ree, de wolf en vakantie.    Afbeelding: Jeroen Helmer Ark Natuurontwikkeling
De ree, daarover gaat het op 20 juli in De Delta, wilder dan je denkt.
De serie wordt door Chris Natuurlijk gemaakt in samenwerking met ARK Natuurontwikkeling. Het gaat over wilde dieren die soms dichterbij wonen dan je denkt of die op het punt staan de regio te betreden. In de Hoeksche Waard is de ree bezig aan een opmars. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen een ree en een hert? Herman de Jongh, van de zoogdierwerkgroep van het Hoekschewaards Landschap geeft antwoord op die vraag. Bovendien gaat de zoogdierspecialist uit de Hoeksche Waard in op het onderwerp dat heel het land bezighoudt: Is de gevonden wolf in Flevoland daar als grap neergelegd of is het dier op eigen kracht naar Nederland gekomen?
De grote vakantietrek is begonnen. Massaal trekken we naar andere landen. Waar komt die reislust vandaan? Zit het in onze genen? En hoe zit dat met dieren, gaan zij op vakantie? Jelle Reumer, directeur van het Natuurhistorisch in Rotterdam laat zijn licht schijnen over deze kwesties.
Ik ga op vakantie en neem mee.......vakantieboeken. Maar welke dan? Hubert van Belois van boekhandel Maxiumus uit Rotterdam-Hillegersberg heeft 25 jaar ervaring in het boekenvak. Hij geeft tips. En niet alleen de nieuwste. Want uit ervaring weet de boekverkoper dat mensen juist als ze met vakantie gaan, nu eindelijk wel eens die leeshit van het afgelopen half jaar willen aanschaffen.Lees hier welke boeken Hubert van Belois zaterdag 20 juli bespreekt.
Blijf je thuis voor een "staycation?" Met de reisgids 100% Rome kom je voor even in mediterrane sferen. Schrijfster is Irene de Vette, die de Italiaanse hoofdstad voor even heeft ingeruild voor haar geboortestad Rotterdam. Samen met Irene gaat Chris Natuurlijk op de biologische markt in Rotterdam op zoek naar het gevoel van Italië. Lees hier een interview met Irene.
Over Chris Natuurlijk!
Waar hoor je over mooie parken, goede boeken, of leuke wandelingen? Wat is de beste plek om duurzaam te dansen? Festivals, evenementen, lezingen en tentoonstellingen. Je hoort er meer van bij Chris Natuurlijk!

Elke zaterdag van 08.00 tot 09.00 op 93.4 Radio Rijnmond