nieuws

FSV: 'Feyenoord is op zoek naar klapvee'

Feyenoord-Legioen-Supporters-Fans-3
Feyenoord-Legioen-Supporters-Fans-3
ROTTERDAM - Ron Smit is niet te spreken over de leiding van Feyenoord als het over het mogelijke nieuwe stadion gaat. De voorzitter van de Feyenoord Supportersvereniging (FSV) suggereert dat de plannenmakers en Raad van Commissarissen afwillen van lastige supporters en lastige aandeelhouders. Feyenoord is opzoek naar klapvee. Dit staat te lezen op de website van de FSV.
Volgens Smit luistert de Feyenoord-familie te weinig naar de supporters, maar ook naar de aandeelhouders die zijn verenigd in de VASF. ,,Zij vergeten te vaak de mening van duizenden supporters,'' bekritiseert Smit deze houding. ,,Supporters kunnen kritisch zijn en reageren uit emotie maar zijn ook in staat om na te denken over het stadion en adviezen te geven over de plannen.''
Op www.feyenoordnet.nl staat verder te lezen dat de FSV, als houder van drie stadionaandelen, de vergaderingen van de VASF bijwoont:"De aandeelhouders zijn wakkergeschud, want hoe kan het dat de Sportclub alle informatie heeft gekregen en de VASF nog geen aanbod hebben gekregen?''
De Sportclub heeft 53 procent van de aandelen in het bezit en krijgt bij de bouw van een nieuw stadion nieuwe velden, een tribune en een spiksplinternieuwe trainingsaccommodatie. Daarnaast kon het ook nog eens het bezit aan aandelen veiligstellen voor het nieuwe stadion. Daarentegen liet de VASF zich nauwelijks horen. Smit: ,,Zakelijk gezien worden we aan alle kanten genaaid. Dat komt omdat we te lief zijn en de liefde voor de club te diep zit. Daar speelt de Raad van Commissarissen en stadiondirectie op in."
Eerder al werd bekend dat de FSV de plannen voor de bouw van een nieuw stadion niet steunt, om dat de financiële onderbouwing niet helder genoeg zou zijn. Stadion-directeur Jan van Merwijk liet daarop aan RTV Rijnmond weten dat hij bereid is tot het geven van een nadere uitleg.