nieuws

Vloet: 'Er is geen interesse voor onze spelers'

ROTTERDAM - De selectie van Sparta is zo goed als rond. Algemeen en technisch directeur Wiljan Vloet heeft goede hoop dat de selectie van de kersverse trainer Adrie Bogers ook na de zomer intact blijft. Met de komst van onder andere Johan Voskamp en Soufian El Hassnaoui heeft Sparta zich bovendien zelf ook al op de transfermarkt geroerd.
'We hebben het grootste gedeelte behouden, ondanks de mogelijkheden. Er zijn een aantal versterkingen gehaald en de jeugd stroomt door. Ik denk dat we daar heel tevreden over mogen zijn. Van de huidige selectie komen ongeveer elf spelers uit de eigen opleiding. Daar staan we om bekend en dat is goed,' zegt Vloet tegenover RTV Rijnmond.
De beleidsbepaler benadrukt echter dat de voetballerij onvoorspelbaar is. 'Je weet nooit wat er allemaal gaat gebeuren. We willen graag nog een linksbenige centrale verdediger hebben, dan is de selectie echt compleet. Op dit moment verwacht ik dat niemand vertrekt, maar de clubs komen nu pas in beweging. Er is geen interesse voor onze spelers, ook niet voor Iliass Bel Hassani. De kans is heel groot dat hij bij Sparta aan het nieuwe seizoen begint.'
Sparta werkte zaterdag al de eerste training van het seizoen af. Slechts drie weken na het mislopen van promotie naar de eredivisie. 'Dat is niet makkelijk. Het doet nog steeds heel erg pijn. Aan de andere kant: je werkt in de topsportwereld. Daarin kun je winnen en verliezen. Ik denk dat we er alles aan hebben gedaan. Natuurlijk hebben we fouten gemaakt, maar dat is achteraf heel makkelijk om te signaleren. Daar denk je nog weleens aan terug,' aldus Vloet.