nieuws

Van Ass: 'Nieuwkomers hebben het goed gedaan'

ROTTERDAM - De Nederlandse hockeyers hebben de derde ronde Hockey World League afgesloten met een derde plaats. In Rotterdam werd Nieuw-Zeeland in de strijd om het brons met 4-1 verslagen. Ondanks het missen van de finale, is bondscoach Paul van Ass meer dan tevreden met de prestaties van zijn jonge ploeg.
'Ik ben heel tevreden met dit toernooi. We hebben één wedstrijd niet kunnen winnen en dat was tegen Australië. Ik heb het toernooi gebruikt om met vier debutanten en in andere samenstellingen te spelen. Je ziet dan dat je toch de rest van de wereld die onder je staat, onder je kan blijven houden. Dat vind heel positief voor de breedte van de selectie,' zegt Van Ass tegenover RTV Rijnmond.
Onder de debutanten behoorden ook Hidde Turkstra en Oliver Polkamp van Hockey Club Rotterdam. 'Alle nieuwkomers hebben het goed gedaan, niet alleen die van HCR. De rest van de groep ook. Ze hebben allemaal ervaring. Later komen dan topspelers als Van der Horst, Van der Weerden, Balkestein en Jolie er weer bij. Dat maakt het krachtig.'
De finale van de HWL gaat tussen Australië en België. 'De Belgen hebben het goed gedaan dit toernooi. Ze zijn al een maand of twee met elkaar bezig, dat betaalt zich uit. Ik denk niet zomaar dat Australië wint. Ze zijn wel licht favoriet, maar de Belgen staan er goed op,' aldus Van Ass.