nieuws

Politie: forse daling aantal straatroven

ROTTERDAM - Het aantal straatroven in Rotterdam is volgens cijfers van de politie flink gedaald. Van januari tot mei van dit jaar werden 40 procent minder straatroven geregistreerd dan in dezelfde periode vorig jaar.
Ook landelijk nam het aantal straatroven af, gemiddeld met 20 procent. In heel Nederland werden in de eerste maanden van dit jaar toch nog 2.877 mensen op straat beroofd.

'Burgers melden meer'

Burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb, die de landelijke 'Taskforce Overvallen' leidt, presenteerde de cijfers maandag. Dat het aantal straatroven daalt komt volgens hem niet alleen door politiewerk, maar ook doordat burgers alerter zijn en meer bij de politie melden.
Ook de kans dat een verdachte van een straatroof wordt opgepakt is volgens de gegevens fors toegenomen: landelijk met ruim 40 procent in vergelijking met 2012.

Horeca

Het aantal straatroven moet nog verder omlaag, met name in uitgaansgebieden, zo heeft de politie zich voorgenomen. Meer samenwerking met Koninklijke Horeca Nederland moet ervoor zorgen dat het veiliger wordt in uitgaansgebied..