nieuws

Taxibranche Rotterdam voert actie in binnenstad

ROTTERDAM - Dubieuze taxichauffeurs die uit Amsterdam en andere steden geweerd worden kunnen makkelijk in Rotterdam gaan werken. Dat zeggen Rotterdamse chauffeurs. Ze voeren dinsdag actie in de binnenstad om de politiek tot snelle maatregelen te manen.
Tientallen taxichauffeurs reden uit protest in colonne door de stad. Ze willen dat snel een nieuwe taxiverordening wordt ingevoerd, zodat chauffeurs zonder keurmerk die elders geweerd worden ook niet in Rotterdam aan de slag kunnen.

Nog geen handhaving

Een deel van die taxichauffeurs zou woekerprijzen berekenen en slechte service verlenen. Hun aanwezigheid stelt de taximarkt volgens de Rotterdamse chauffeurs in een slecht daglicht. Bovendien kost de concurrentie van ongecertificeerde chauffeurs de lokale traxibranche omzet.
Het gemeentebestuur van Rotterdam is al een tijd bezig met het maken van beleid om dit soort problemen tegen te gaan, maar de invoering van de verordening die dat regelt wordt telkens opgeschoven. Zodoende kunnen de honderden chauffeurs die niet meer in de hoofdstad mogen werken in Rotterdam vooralsnog gewoon hun gang gaan.
Verantwoordelijk wethouder Jeannette Baljeu kon de chauffeurs een concreet antwoord geven: zij verwacht dat de nieuwe verordening in januari 2014 in kan gaan.