nieuws

Earl Jackson and The Tonomats in Live uit Lloyd

ROTTERDAM - Earl Jackson begon met gitaar spelen toen hij vijf jaar was. Geboren uit Jamaicaanse ouders in Londen in 1964, werd Earl sterk beïnvloed door gospel. Veel van zijn charisma en zelfvertrouwen op het podium komt door het optreden voor tienduizend mensen of meer bij diverse gospel-evenementen. Earl werd uitgenodigd voor een rock 'n' roll band halverwege de jaren 80 en de rest is geschiedenis!
Earl Jackson is tegenwoordig een van de sterren van de nieuwe Rockin on Heaven's Door Show. Earl’s vertolking van de legendarische Chuck Berry moet worden gezien om het te geloven. Zijn stem en podiumpresentatie in combinatie met zijn virtuoze gitaarspel brengen de beukende ritmes van Chuck tot leven. Earl is een bekend figuur in het Britse Rock n 'Roll en Jive circuit met o.a. optredens op BBC radio en televisie, waaronder de prestigieuze Jonathon Ross Show, waardoor hij hard op weg is naar wereldfaam.
In Live uit Lloyd wordt Earl begeleid door de Haagse surfband The Tonomats:
De broers Sander en Merijn Bus (drums en bas) zijn opgegroeid naast een Tonomat-jukebox waar surfklassiekers afgewisseld werden met andere muziek uit de jaren 50/60. Hierin werd een groot deel van de inspiratie voor deze band geboren. Slaggitarist Fox Martin maakt sinds 2011 de band compleet. The Tonomats werken momenteel aan een nieuwe plaat.
Zaterdag 29 juni kun je zowel Earl Jackson als The Tonomats zien op het Heemraadsplein in Rotterdam, van 14 tot 23 uur vindt daar de 4e editie van Route 55 plaats.