nieuws

Verbouwd Hilton feestelijk heropend

ROTTERDAM - Na achttien maanden van verbouwing is dinsdag het Rotterdamse Hilton hotel feestelijk heropend. Het hotel op de hoek van het Hofplein ontvangt al sinds 1963 gasten en vierde dus ook het vijftigjarig jubileum.
Burgemeester Aboutaleb verrichte de formele opening door een druk op een grote rode knop op een iPad. Daarmee liet hij een vierhonderd jaar oud anker neertakelen voor de hoofdingang van het hotel. Het anker lag daar sinds de opening vijftig jaar terug, en is nu symoblisch opnieuw neergelegd om het hotel te 'ankeren' aan Rotterdam.
Zanger Lee Towers, zelf een vaste gast, gaf een optreden bij de feestelijkheden. “In de jaren zeventig of tachtig was ik hier bijna elke week.” Hij heeft goede herinneringen aan het Hilton. ”Het was ongeveer gelijkgesteld aan het paleis aan de Dam. Daar kwam ons soort mensen niet. De eerste keer dat ik hier moest werken, nou, daar lag ik wakker van.”
Ook oud medewerkers waren uitgenodigd voor de heropening. Zoals Ron Wolvers, die een maand voor de opening in ’63 in dienst kwam van het Hilton. Volgens de oud kamerbediende is er veel veranderd aan het gebouw. “Ik ben even op mijn oude plek geweest. Dat herken je niet meer. De keuken is nu deels opengewerkt, het is aangepast aan de moderne tijd.”