nieuws

'Waar blijft die tegel nou?'

ROTTERDAM - Waar blijft die tegel nou? Met die vraag zitten de ouders van Miss Universe 1989 Angela Visser. Ze betaalden 500 euro om de tegel van hun dochter terug te laten keren op de nieuwe stek van de Rotterdamse Walk of Fame bij het Zuidplein. Het schiet maar niet op.
"Ze was belangrijk bij de opening van de Walk of Fame. Wordt daar zomaar aan voorbijgegaan?" Vader Cees Visser begint ongeduldig te worden.

De tegel van zijn dochter is nog steeds niet op de nieuwe plaats aangekomen. En dat terwijl ze toch prominent naast toenmalig burgemeester Bram Peper stond bij de feestelijke opening van de ‘sterrenstoep’ aan de Schiedamsedijk.

Vertraging

Dat geldt overigens ook voor vrijwel alle andere tegels van de Rotterdamse kopie van de Hollywoodstoep die beroemdheden vereeuwigt. De verhuizing van de Schiedamsedijk naar het Zuidplein loopt telkens vertraging op.
Momenteel ligt alleen de tegel van oud-tennisser Richard Krajicek op de nieuwe 'Walk', eenzaam tussen de ‘gewone’ stoeptegels. Achter glas is ook de tegel van Herman Brood te zien.
Volgens de aanvankelijke planning had de nieuwe Walk of Fame al eind 2012 klaar moeten zijn. De organisatie achter de Walk of Fame noemt onder meer slecht weer als reden voor de vertraging. In juli komt de sterrenboulevard er echt, bezweert de organisatie.