nieuws

Eerste training van Feyenoord druk bezocht

ROTTERDAM - Feyenoord is woensdagmiddag met een kleine groep gestart aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Om 14.00 uur betraden de spelers in het nieuwe uitshirt met het nodige vuurwerk het veld in de Kuip. Trainer Ronald Koeman kan nog niet beschikken over zijn (jeugd)internationals. Zij hebben nog even vrijaf.
Graziano Pellè, Feyenoord's topscorer van vorig seizoen met 27 doelpunten, was wel aanwezig bij de traditioneel druk bezochte eerste training van de Rotterdammers. Ook Jean-Paul Boëtius was te bewonderen op het veld. De geblesseerde flankaanvaller trainde apart van de groep.
Geen rugnummer
Guyon Fernandez hoeft zich helemaal niet meer te melden in de Kuip. De overbodige aanvaller komt niet meer in de plannen van Koeman voor en heeft voor het nieuwe seizoen geen rugnummer gekregen. Sekou Cissé, die net als Fernandez mag vertrekken uit Rotterdam, was wel gewoon van de partij woensdag.
Naar schatting zo'n 5000 supporters bezochten de eerste training van de Stadionclub. Een uur voor de oefensessie stonden veel mensen al buiten te wachten om de Kuip in te mogen. De selectie werd bij het betreden van het veld luid toegezongen door het Feyenoord-legioen.
Hou de huidige Kuip
Ook werd er vuurwerk afgestoken en liet een deel van de supporters nogmaals duidelijk blijken voor behoud van de huidige Kuip te zijn. Op een spandoek sierde de tekst: 'Liever middenmoot in de Kuip, dan kampioen in een betonbak.'
Feyenoord oefent voor het eerst op zaterdag 6 juli tegen de amateurtak op Varkenoord. Op zondag 4 augustus begint de competitie voor de Rotterdammers met een uitduel bij PEC Zwolle.