nieuws

Aftellers gezocht voor Radio Voicemail

ROTTERDAM - Ben jij één van de 110 stemmen die gaat aftellen? De Rotterdamse kunstenares Ieke Trinks zoekt een grote groep mensen die samen van 110 tot 1 gaan aftellen voor een opname van Radio Voicemail.
De opname voor Radio Voicemail is dinsdag 2 juli in instituut WORM in de Rotterdamse binnenstad.
Trinks beseft dat het een hele onderneming is maar denkt dat het haar gaat lukken. "Je moet kunnen tellen in het Nederlands, een accent maakt niet uit!", zegt een enthousiaste maar beetje zenuwachtige Ieke Trinks. De kunstenares beseft dat het een hele opgave is om 110 tellende mensen bij elkaar te krijgen voor een opname. Opgeven kan via radiovoicemail@gmail.com.

Radio Voicemail

De stickers met het telefoonnummer 06-19736048 zijn op allerlei plekken door heel Rotterdam terug te vinden. Als je het nummer intoetst, hoor je een 2 minuten durende aflevering van Radio Voicemail, een wekelijks radioprogramma wat bestaat uit geluid, tekst, reportages of muziek. Floris Visser is de bedenker en hij laat elke week een ander de zendtijd vullen.
Visser: "Deze week was het Henk Elenga met muziek. Nu gaan we over op de Voicemail van Melle Smets en dat betekent dat ik met een slijptol de naam van Henk ga doorkrassen". Floris heeft bij zijn zogenoemde' inefficiente medium', de Voicemail, ook een alternatieve drager bedacht: "een stenen plaat die voor de deur van Worm hangt en waarin alle namen van de makers staan gegraveerd. Elke week streep ik die dus handmatig door", zegt de Rotterdamse kustenaar.

Aftellen

Iedere uitzending van Radio Voicemail is maar een week te beluisteren en alleen via het telefoonnummer 06-19736048. Het project loopt tot en met 10 juli 2013. Het aftellen van Ieke Trinks is de laatste aflevering en vanaf 3 juli te horen.
Inititatiefnemer Visser: "Alle uitzendingen van Radio Voicemail zijn over een tijdje terug te luisteren op een SIMkaart die je voor een paar euro kunt kopen".