nieuws

HCR versterkt zich met Belgisch international Thys

0206HCR
0206HCR
ROTTERDAM - Hockey Club Rotterdam heeft haar herenselectie versterkt met Jeffrey Thys. De Belgische international tekent een tweejarig contract. De 25-jarige speler die zowel op het middenveld als in de spits kan worden ingezet komt over van KHC Dragons uit Brasschaat.
‘Jeffrey is een echte aanwinst voor onze herenselectie,’ zegt Rob Goverts, bestuurslid tophockey van HCR. ‘Hij brengt ook veel ervaring mee die we goed kunnen gebruiken na het vertrek van Mark Knowles en Simon Child. De jongere spelers van Rotterdam kunnen veel van hem leren en zich aan hem optrekken.’
Thys was het afgelopen seizoen aanvoerder van meervoudig Belgisch kampioen KHC Dragons, waarmee hij tweede eindigde in de Euro Hockey League. In 2008 strandde Thys met de Belgische nationale ploeg op de vijfde plek tijdens de Olympische Spelen van Londen.
‘Ik ben heel blij met de keuze voor Hockey Club Rotterdam. Deze overstap biedt me de mogelijkheid om in een totaal andere omgeving mijn hockeyleven een nieuwe wending te geven,’ aldus de Belg.