nieuws

FC Dordrecht begint seizoen met uitgedunde selectie

ROTTERDAM - Met een selectie van ongeveer twintig spelers werkte FC Dordrecht vandaag haar eerste training af op het veld. Zo'n dertig supporters zagen een selectie zonder de sterkhouders van vorig seizoen. Bekendste nieuwe naam op het trainingsveld was Gérard de Nooijer. De oud-verdediger is dit seizoen assistent-trainer bij de club waar hij zijn loopbaan als speler beëindigde.
Drie nieuwe spelers stonden op het trainingsveld naast de Krommedijk: Javier Vet, Nando Wormgoor en Clint Alliet. Eerstgenoemde is een 19-jarige middenvelder, die komt van de amateurs van AFC. Wormgoor is afkomstig van Vitesse, Alliet is een Belgische doelman en speelde hiervoor bij FC Bleid.
De selectie van FC Dordrecht begon maandag binnen al met de eerste trainingen, maar kwam vandaag voor het eerst buiten. Harry van den Ham had direct een pittige training voorbereidt, die afgesloten werd met een duurloop van een half uur. De trainer hoopt dat Mawouna Amevor (gaat naar Go Ahead Eagles) de laatste speler is die vertrekt bij FC Dordrecht: 'De selectie is wel heel erg uitgedund, maar dat was vorig seizoen niet anders. Marco Boogers zal weer inventief moeten zijn.'

Proefspelers

In dat kader heeft Dordt momenteel vier spelers op proef. De bekendste is Paddy John, die in het verleden onder andere voor Heracles, RKC, Fortuna Sittard, Osnabrück en AGOVV speelde. De drie andere zijn Rustem Sen (VC Vlissingen), Claudio Wende (Royal Cappellen Football Club) en Sai van Wermeskerken (Ventforet Kofu in Japan en Japan onder 19).
Zaterdag speelt FC Dordrecht, dat dit seizoen op kunstgras zal spelen, haar eerste oefenwedstrijd. Om 16.00 uur wordt er afgetrapt bij Strijen. Deze wedstrijd is - net als de oefenwedstrijden van Excelsior en Sparta - live te volgen via Radio Rijnmond Sport.