nieuws

Onderzoek naar herkomst stof in Papendrecht

Rivierendriesprong
Rivierendriesprong
ROTTERDAM - In Papendrecht wordt onderzoek gedaan naar de herkomst van stof in de omgeving van de Noordhoek. Bewoners klagen daar al jaren over stof.
Sommigen zeggen, dat het stof afkomstig is van Rivierendriesprong, maar het is niet duidelijk of dit bedrijf daar inderdaad verantwoordelijk voor is. In de omgeving zijn meer bedrijven gevestigd en op de dijk en de nabijgelegen rivier De Noord is veel verkeer.
De Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid (OZHZ) is tien dagen geleden gestart met een onderzoek, om de herkomst van het stof en de ernst vast te stellen. Dat heeft de dienst vandaag bekend gemaakt.

Vinger

Een gespecialiseerd bureau doet in opdracht van de OZHZ stofmetingen om de luchtkwaliteit te meten. Bij de dienst en de gemeente Papendrecht komen al jaren klachten binnen van bewoners in de omgeving van de Noordhoek. De beschuldigende vinger wijst dan vaak naar Rivierendriehoek. Dat bedrijf zegt netjes aan alle vergunningvoorwaarden te voldoen.
De duur van het onderzoek is mede afhankelijk van weersomstandigheden. De resultaten van het stofonderzoek worden op zijn vroegst aan het eind van de zomervakantie verwacht. Het onderzoek is aan de bewoners van de Randwijk en omgeving toegezegd, tijdens een informatievond in het gemeentehuis.