nieuws

Meeste Nederlanders bezuinigen op boodschappen

ROTTERDAM - Meer dan de helft van alle Nederlandse huishoudens bezuinigt op de dagelijkse boodschappen. Volgens een onderzoek van ING hebben ze het afgelopen kwartaal minder uitgegeven aan levensmiddelen.
Volgens het onderzoek geeft driekwart van de huishoudens minder geld uit aan snoep en snackt. Ook worden minder kant-en-klaarmaaltijden gekocht. Ook wordt minder vlees en vis gekocht. Door de economische malaise zegt bijna een kwart van de huishoudens het moeilijker te vinden om rond te komen.
Reclamefolders
In de winkels rond het Vogelplein in Dordrecht geeft bijna iedereen aan te bezuinigen. Veel mensen kijken eerst goed in alle reclame-folders voor aanbiedingen, of ze gaan naar supermarkten die als goedkoop te boek staan.

Tips voor anderen hebben ze ook: koop geen voorverpakte of gesneden groente. Kijk niet op ooghoogte op de schappen; onderaan staan dezelfde artikelen, maar dan goedkoper. Eet eerst voordat je boodschappen gaat doen, dan laat je die gevulde koeken sneller liggen. Koop producten, die vanwege een beperkte houdbaarheid met korting weggaan.
Oud brood
Ook de speciaalzaken spelen in op de crisis. Een bakker aan de Riouwstraat zet al het brood van de dag ervoor voor 1 euro op een speciaal rek. Halve broden kosten vijftig cent.
Het idee komt van mevrouw van Herk, die het bedrijf inmiddels heeft overgedaan aan haar zoons: "Het brood is echt nog prima te eten. Veel mensen weten niet dat het brood dat van de bakkersfabrieken komt al een dag oud is als het verkocht wordt in de supermarkten."