nieuws

Shell wil LNG station in Dordrecht

ROTTERDAM - Oliemaatschappij Shell wil voor het einde van het jaar een LNG bunkerstation voor de binnenvaart realiseren in Dordrecht. Dat zei LNG projectleider Swawek van der Meer van Shell tijdens een bijeenkomst bij de eerste officiele bunkerplek in de Rotterdamse Haven.
Met de bunkerfaciliteit in de Seinehaven is Rotterdam -volgens het Havenbedrijf- de eerste haven in Europa waar de binnenvaart officieel LNG kan bunkeren.
Zeven schepen
Volgens Shell gaat LNG voor de binnenvaart een hoge vlucht nemen ook al zijn er nu nog nauwelijks schepen die op LNG varen. "Er zijn op dit moment zeven schepen in ontwikkeling, de vraag is of die allemaal aan de Seinehaven kunnen bunkeren.
Waarschijnlijk niet dus de volgende stap is een permanente bunkerlokatie voor LNG waardoor er meer schepen kunnen bunkeren en dat ook sneller kunnen doen."
Key lokatie
Dordrecht is volgens Van der Veer een ideale lokatie. "De Boven-Merwede is een van de drukste vaarwegen van Nederland met 120.000 schepen per jaar is dat een key-lokatie."
Als Shell de vergunning krijgt voor de lokatie in de buurt van de Merwedestraat in Dordrecht, kan het LNG-bunkerstation nog voor het einde van het jaar opengaan. LNG als brandstof verbrandt veel schoner dan diesel: 90% minder uitstoot van fijnstof en NOx, en 15% minder uitstoot van CO2.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl