nieuws

Kern Koppen in Live uit Lloyd

ROTTERDAM - Drie jaar na de geboorte van debuutalbum 'Eén' laten de mannen van Kern Koppen opnieuw van zich horen, en hoe! Het creatieve collectief uit de Hofstad voorziet dit jaar de seizoenen van een passende soundtrack, te beginnen met ‘Lente Koorts’. In totaal verschijnen vier seizoen-EP's, op vinyl ook!
Het idee is ontstaan uit de behoefte om emoties, tekst en muziek over een langere periode voelbaar te maken. De luisteraar maakt gedurende het jaar de ontwikkelingen mee van de band. De pieken en dalen; lente wordt zomer wordt herfst wordt winter.
Waar op het vorige album het experiment centraal stond, trekken nu de songs vooral de aandacht. Er is een nieuw geluid ontstaan. Hierbij smelten de eigenwijze en eigenzinnige Nederlandstalige rapteksten van Ahab & Ki samen met frisse songs van Tom Giles. Kern Koppen gaat dit jaar een hype creëren, zelf Ruud Lubbers doet daaraan mee door onlangs te verklappen dat in Volkel kernkoppen liggen opgeslagen! Eind augustus komt de zomer-EP, getiteld 'Zomer Fruit'... of toch niet?!
Kern Koppen is:
Frank en Guus van der Steen - vocals, MC
Tom Giles - keys, 'toeters en bellen'
Mano Wijnstein - piano
Tijmen van Wageningen - gitaar
Jeff Ariës - bas
Eric Hoeke - drums
Jens Kerkhoff - percussie

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl