nieuws

50.000 euro voor Hockeyclub Feijenoord

ROTTERDAM - De deelgemeente Feijenoord geeft 50.000 euro aan Hockeyclub Feijenoord. Dat heeft het deelgemeentebestuur donderdagavond bekendgemaakt tijdens een vergadering.
Het geld is bestemd voor de aanleg van een sportcomplex voor de hockeyclub aan de Laan Op Zuid.
"Als deelgemeente willen wij er alles aan doen om dit initiatief te steunen", vertelt deelgemeentewethouder Kronenberg. ''Het zijn financieel moeilijke tijden, maar we hebben alle potjes drie keer omgekeerd. We hopen hier ook andere potentiele investeerders mee te enthousiasmeren.'' Daarmee doelt Kronenberg op sponsoren uit het bedrijfsleven, maar ook op de Rotterdamse gemeenteraad.
Ondanks de bijdrage vanuit de deelgemeente is de hockeyclub nog niet definitief gered. Er is in totaal nog 75.000 euro nodig voor de aanleg van een nieuw veld. De club heeft nog enkele dagen om het resterende bedrag bij elkaar te krijgen, zodat de vereniging definitief van de ondergang kan worden gered.
Eerder deze maand werd bekend dat het voortbestaan van de Hockeyclub Feijenoord in gevaar is. De KNHB eist dat de club met ingang van het nieuwe seizoen de beschikking heeft over een eigen complex. Als de club per 1 juli niet het benodigde geld heeft, dreigt het doek definitief te vallen.