nieuws

'Ruwaard moet een volwaardig ziekenhuis blijven'

ROTTERDAM - Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse moet ook 's avonds, 's nachts en in het weekend spoedzorg kunnen blijven leveren en dus een volwaardig ziekenhuis blijven. Dat heeft Tweede Kamerlid Renske Leijten van de SP vrijdag gezegd op Radio Rijnmond.
Volgens Leijten is het Ruwaard van Putten Ziekenhuis van cruciaal belang voor Voorne-Putten, bijvoorbeeld bij een ramp in het Botlekgebied. Het ziekenhuis zou daarom met een extra bijdrage van de minister overeind gehouden moeten worden.

Manifestatie

Het Ruwaard is failliet verklaard en wordt overgenomen door drie andere ziekenhuizen. De afdeling spoedeisende hulp verdwijnt. Voor het personeel is het onzeker of ze in de toekomst bij het Ruwaard kunnen blijven werken. Leijten wijst erop dat het sluiten van bepaalde afdelingen in het Ruwaard wel eens gunstig zou kunnen zijn voor de ziekenhuizen die de failliete boedel overnemen.
De SP hield vrijdagmiddag een manifestatie bij het ziekenhuis in Spijkenisse. Daarbij was naast Renske Leijten ook SP-voorman Emile Roemer aanwezig.
Foto: archief