nieuws

18 maanden cel geëist voor dollemansrit in gestolen busje

Vrouwe_justitia
Vrouwe_justitia
ROTTERDAM - De officier van justitie in Dordrecht heeft 18 maanden cel geëist tegen een 40-jarige Amsterdammer voor het bedreigen van een taxichauffeur, het stelen van diens busje in Hoogblokland en een wilde achtervolging, waarbij hij inreed op agenten.

Ook zou de man een jaar zijn rijbewijs moeten inleveren en in totaal 1900 euro schadevergoeding moeten betalen.

Verward

In februari was de verdachte kort na middernacht door een taxibusje opgehaald in Hoofddorp. Hij was verward en agressief. De chauffeur van het busje voelde zich al snel bedreigd. Zijn passagier wist bovendien niet waar hij heen wilde. Eerst vroeg hij om een rit naar zijn woonplaats. Later wilde hij naar Parijs.

Vluchten

De chauffeur van het busje nam een afslag naar een tankstation en besloot te vluchten. Zijn passagier ging er bij Hoogblokland vandoor met het taxibusje. Agenten zetten de achtervolging in, dwars door Brabant en Gelderland. Om uit handen van de politie te blijven, reed de man in op agenten.
De politie kon hem uiteindelijk bij Wijchen uit de auto krijgen. Dat gebeurde met getrokken pistolen. De Amsterdammer belandde daarna in een Dordtse cel.