nieuws

Speelschema eerste divisie beschikbaar

voetbal
voetbal
ROTTERDAM - De KNVB heeft het definitieve speelschema voor de Jupiler League gepubliceerd. Daarmee zijn ook voor Sparta, Excelsior en FC Dordrecht de speeldagen en speeltijden voor komend seizoen bekend. Op Het Kasteel is met teleurstelling op het schema gereageerd.

Vanwege de inpassingen van amateurclub Achilles '29 en de drie beloftenploegen van PSV, Ajax en FC Twente heeft de KNVB de nodige vertraging gehad in het afmaken van het speelschema. Voor de eredivisie was het programma vorige week al afgerond.
Opmerkelijk is dat Sparta vijf keer een thuiswedstrijd (en 3 keer een uitduel) op zaterdagmiddag half 5 moet spelen. De club had bij de KNVB het verzoek neergelegd om dat aantal te verminderen maar dat heeft de voetbalbond niet gehonoreerd. Sparta Rotterdam heeft laten weten dat het teleurgesteld is dat de hoeveelheid van deze wedstrijden niet is verminderd.
Ook voor de hoofdklasses op zaterdag en zondag is het speelschema beschikbaar op de website van de KNVB. Door te klikken op onderstaande link zie je het schema voor de eerste divisie: