PvdA kapotgeschrokken van rapport Feijenoord

PvdA-fractieleider Marco Heijmen is zich kapotgeschrokken over de uitkomsten van het BING rapport naar belangenverstrengeling in de deelgemeente Rotterdam Feijenoord.

Volgens de onderzoekers speelden vriendjespolitiek en machtsbederf een rol binnen

het bestuur van de Rotterdamse deelgemeente Feijenoord. Zo heeft voorzitter Seyit Yeyden (PvdA) van de deelgemeente volgens het rapport oneigenlijke druk uitgeoefend op de manager van een maatschappelijke instelling.

Marco Heijmen neemt de kwestie hoog op. "Het openbaar bestuur is een groot goed daar moet de burger vertrouwen in hebben. Ik schrik me als PvdA-politicus kapot als hier termen vallen als cliëntelisme en machtsbedref. Dat is uit den boze, dat kan niet en dat mag niet voorkomen."

Volgens de PvdA-fractieleider moet het vertrouwen van de burger in de politiek van Feijenoord hersteld worden. Of politici in Feijenoord daarom zouden moeten opstappen zegt Heijmen desgevraagd: ''Als dat aan de orde is, is dat de enige weg ."

Heijmen vindt wel dat de dagelijks bestuurders in de deelgemeente eerst het rapport goed moeten lezen en daarna verantwoording afleggen in de deelraad. "In ieder geval zal onze afdelingsvoorzitter een indringend gesprek voeren met de betrokkenen."

Deel dit artikel: